Mae Sai – Thailand / Tachileik – Myanmar

Mae Sai er Thailands nordligst beliggende by. Fra Chiang Mai’s Arcade Bus Station går der flere gange dagligt busser til Mae Sai, og turen varer ca. 4-5 timer.  Mae Sai er en grænseby hvor man går over en bro ind i Tachileik som byen hedder ovre i Myanmar / Burma.

I Thailand har man kørsel i venstre side, medens Myanmar har kørsel i højre side.

Desuden vil man observere at der er en tidsforskel på omkring 30 minutter.

Grænseovergangen Mae Sai / Tachileik bliver blandt andet brugt af os udlændinge til de såkaldte visa run. Udlændinge som opholder sig i Thailand på visa skal senest efter 3 måneder stemple ud af Thailand, og herefter stemple ind igen for derved at få visaet fornyet, og således få 3 måneders ophold mere, dog er det alt afhængig af hvilket visa type man er i besiddelse af. Når man er blevet stemplet ud af Thailand, deponerer man sit pas ved myndighederne i Myanmar og betaler 500 THB, derefter får man udleveret et stykke papir som skal afleveres når man forlader Myanmar, og man får derefter passet tilbage.

Desuden bliver grænseovergangen brugt af en del thailandske endags turister, som krydser grænsen for at shoppe lidt forskellige kopivarer især tasker, på markedet i Tachileik, som ligger lige ved siden af grænsen. Thai’erne skal ikke betale 500 THB for indgang til Myanmar / Burma.

Mae Sai har mange ensrettede veje, og centrum her i Mae Sai Thailand er hurtigt set til fods. Der er et mindre bjerg med et højtbeliggende tempel, hvorfra man har en god udsigt.

Ved indgang i Tachileik, Myanmar vil man kunne tage en burmesisk tuk tuk tur til cirka 100 bath, og få set de få higlights som byen byder på. Det virker noget fattigere end Thailand, og undertegnedes største forvirring var, da der skulle betales 2 bath per person for at få lov til at ”parkere” sine sko under et besøg i et ellers højt beliggende tempel, med flot udsigt over begge byer og begge lande. Lige når man krydser grænsen og kommer ind i Tachileik bliver man mødt af et hav af unge burmesiske mænd som vil sælge rundturer med Tuk Tuk, cigaretter, m.m.

Vi opholdt os cirka 3 timer i Tachileik, og valgte at returnere til Mae Sai for sulten nærmede sig, og vi havde ikke mod til at stifte bekendtskab med det burmesiske køkken. I Mae Sai fandt vi en dejlig primitiv restaurant lige ved siden af floden og broen ind til Myanmar.

Mae Sai er beliggende cirka 70 km nord for Chiang Rai, og fra Mae Sai er der ca. 1 times kørsel vest på til Golden Triangle (den gyldne trekant) og videre til Chiang Saen.

Se mere herom på vores udflugt Chiang Mai & Chiang Rai – 4 dage