Om Chiang Mai vejret generelt kan man sige

at det nogenlunde er som vinden blæser. Der findes statistikker fra forrige år, og prognoser for morgendagens vejr, dog uden nogen form for garanti.

Chiang Mai’s fantastiske beliggenhed i Nord Thailand lige midt imellem nogle af de højeste bjerge, gør at luften virker dejlig frisk, og vejret Chiang Mai kan virke lidt køligere end sammenlignet med eksempelvis Bangkok og Syd Thailand.

Den ‘tørre’ tid i Chiang Mai er fra November til April. Her kommer der mindre nedbør, og aften- og natte timer kan temperaturen komme ‘ned’ på ca 15-20 gr. C.

Dag temperaturen er gennemsnitlig ca 31,5  gr C med masser af solskins timer.

Den varmeste måned i Chiang Mai er April med en daglig temperatur på ca 36 gr C. Det er også i April, Thailand har sin årlige Songkran -Thai nytår fejret som vandfestival.

Skal man så undgå vejret Chiang Mai eller Thailand fra Maj til Oktober ? BESTEMT NEJ

I denne periode skal man blot vide, at der kan komme mere nedbør. Det er normalt ikke sådan, at det regner hele dagen. Der kommer af og til en regnbyge, og det kan ligeså godt være om natten som om dagen.

Omvendt giver det jo altid en fantastisk frisk duft efter en byge.

Man vil i perioden Maj – Oktober opleve at vejret Chiang Mai er med en lidt mere fugtigt varme. Aften og nat temperaturen vil være mellem 20-24 gr C.

Dag temperaturen er gennemsnitlig ligeledes ca 31,5 gr C.

Som sådan er der også lidt færre solsinstimer, men det er jo slet ikke således at solen overhovedet ikke skinner.

Er man klar på at kunne acceptere lidt mere nedbør og lidt færre solskinstimer, er der mange andre fordele at hente. Lavsæsonen byder på langt billigere priser, så det er nemmere at lave sig en god handel på Chiang Mai hoteller m.m.