Trekking Mae Taeng nord for Chiang Mai

 

 

Vi blev hentet af vores chauffør kl. 8.30 i en raslende pick-up. Vi kiggede grinende på hinanden og sagde ”tænk hvis det er den vi skal med”, så kom en ældre thai herre hen til os, og på gebrokken engelsk spurgte han, om vores navne. Det viste sig at være vores guide, som kørte i den gamle pick-up… Hverken bilens fartmåler eller benzinmåler virkede, air-condition var der heller ikke, så vi måtte køre med åbne vinduer hele vejen. Selve køreturen var en oplevelse i sig selv, da alt passede sammen.

Vi fulgtes med en dansk mand og hans thai kæreste, vi nød kun at være os 4 på turen.

På trods af vores guide´s skrøbelige udseende, var han frisk, snaksaglig og grinende og formåede at få os først i køen ved alle stop vi gjorde. Han havde styr på historien og informationerne og viste sig at være en ganske god guide.

Vores stop var ved en lille orkide-farm, her var vi ca. et kvarter, hvilket var nok til at se de smukke sommerfugle og orkider i et væld af farver og størrelser.

Vi fortsatte ca. 1 time til Mae Taeng, turen dertil var fascinerende men meget ujævn, vi kunne godt mærke vi var kommet udenfor byen.

 

 

Vi ankom til elefant-campen, hvor vi hurtig fik stukket bananer i hånden som vi skulle købe for 20 Baht. Herefter blev vi vist op på podiet hvorfra vi satte os op på den elefant vi skulle ride på.

Vi forstod ikke helt hvorfor vi skulle købe den pose bananer til elefanten og hvordan vi skulle give den dem, det fandt vi imidlertidig hurtig ud af. Allerede kort efter vi fik os sat på sadlen, rakte elefanten sin snabel om til os for at få bananer, det gjorde den jævnligt og vi løb rimelig hurtig tør for bananer.

Elefant-turen gik langsom men var underholdende, i smukke omgivelser og med god udsigt til jungle, rismarker og søer.

Vi endte vores elefant-ridt endte tæt på floden, herfra skulle vi gå ned til floden, af en smal, stejl sti og for enden af stien, skulle  vi krydse floden i et jernbur som hang i en stålvejre. Vi var noget mistænksomme ved den tynde vejre og det primitive bur vi skulle krydse floden i.

På den anden side af floden stod vores guide klar til at tage imod os, og herfra fortsatte vi turen i bil ca. 10 min. til vi stoppede ved et lille hus, hvor vi skulle nyde vores frokost og som også var start-sted for vores trekking tur op til vandfaldet.

Vores guide havde medbragt mad til os, han serverede en lille pakke indbundet i bananpalmeblade, noget vi tidligere har undret os over hvad inderholdt.

Det viste sig at være den traditionelle ret Pad Thai, hertil fik vi en masse forskellig frugt, så vi fik stillet vores nysgerrighed og vores sult.

En lokal guide førte vej mod vandfaldet igennem junglen, vi gik ca. en time igennem fantastiske omgivelser, stien var ujævn og udfordrende, hvilket gjorde turen derop spændende.

Da vi nåede vandfaldet fik vi mulighed for at bade, vi havde desværre ikke fået badetøj med så vi måtte nøjes med at soppe i poolen under vandfaldet. Det var dejligt at blive afkølet efter den svedige tur dertil.

Vi blev lidt våde fra vandfaldets sprøjt, men da vi begyndte vores nedtur, begyndte det at regne, så det gjorde ikke så meget da vi alligevel endte med at være plask-våde.

 

 

Herfra kørte vi et stykke nedad igen for at nå til start-campen for whitewater river rafting, her tog skoene af og blev iført redningsvest og hjelm. Så var vi klar og blev vist ned til vores gummibåd og fik vores instrukser.

Mens vi stod og ventede, kom 3 elefanter forbi på den smalle sti, så vi måtte træde til side for at vi alle kunne være der. Det er fascinerede at se så store dyr tæt på.

Vi 4 blev sat i samme båd, med en lokal instruktør, hvorfra vi begyndte vores tur ned af floden. Det var en sjov men våd oplevelse som sørgede for at adrenalinen pumpede. Længere nede af floden skulle vi skifte gummibåden ud med en bambus tømmerflåde, hvilket lød spændende men da vi sad i vand til navlen, på grund af overvægt på tømmerflåden, var turen heldigvis ikke så lang.

Alt vores tøj var gennemblødt da vi nåede ende-stationen. Vores guide stod atter klar til at tage imod os med flere lokale retter, såsom sticky-rice med banan, udskåret mango, sticky-rice i bambus-rør, hjemmebagte kage  og vand.

Herfra startede hjemturen på ca. halvanden time. Vi var så udmattede at nogle faldt i søvn på trods af den bumlende vej og ustabile bil.

Det var en fantastisk natur-oplevelse med nogle fede udfordringer og fik øjnene op for livet udenfor byen.

Det er hverken sidste gang vi rider på elefanter, river-rafter eller trekker, men næste gang vil vi huske tørt tøj og eventuelt håndklæde.

Vi havde heldigvis taget passende fodtøj på i modsætning til vores to medfølgende, hvilket er et must når man vil opleve naturen på første-hånd.

Turen Trekking Mae Taeng finder du her: Trekking Mae Taeng – Fuld dag