Syd Laos (8 dage/7nætter)

Dag 1 – Ankomst Vientiane – Halv dags city tur (-/-/-)

Ved ankomst i Vientiane vil vi mødes, og du vil blive transporteret til dit hotel. Umiddelbart efter starter halvdags byturen.

Vi begynder med det ældste tempel Wat Sisaket med tusindvis af miniature Buddha statuer. Vi går videre til det tidligere kongelige tempel Wat Prakeo, som tidligere husede den berømte Emerald Buddha Image. På vejen videre mod Laos’ værdifulde nationale arv, den berømte og hellige struktur That Luang Stupa, vil du have muligheder for at tage nogle billeder af det imponerende Patuxay Monument, som er kendt som Vientianes egen Arc de Triumph (triumf bue). Sidste besøg idag vil være det fremragende COPE center. Et center som fremhæver et meget overset aspekt af Laos og et stort problem som mange af de lokale står overfor idag, i form af ueksploderet ammunition fra de massive bombeangreb under Vietnam krigens æra.

Dag 2 – Vientiane – Prabaht Ponsan – Sala Hin Boun (B/-/-)

Efter en komplet morgenmad vil du blive afhentet på dit hotel, og vi vil starte turen sydpå af landevej, rute 13. Undervejs stopper vi ved Probaht Ponsan, en gammel Stupa fra det 15. århundrede. Det er også hjemstedet for de gamle Buddhas fodaftryk, som blev opdaget i 1933. Stedet er et meget vigtigt religiøst sted i Laos. Vi fortsætter videre ind i Khammoune provinsen, og ind i det bjergrige område, hvor et stop ved et udkigspunkt byder på en betagende udsigt over de omkringliggende områder. Vi kommer til Ban Naphouak, hvor vi stiger ombord på en lokal båd på Hin Boun floden. Turen opstrøms tager os forbi nogle fantastiske kalkstens formationer samt en række landsbyer med smilende vinkende børn. Sidst på eftermiddagen er vi fremme ved indkvartering. Resten af dagen til fri disposition..

Dag 3 – Sala Hin Boun – Kong Lor Cave – Thakek (B/-/-)

Efter en dejlig morgenmad på Sala Hin Boun fortsætter vi med båd op ad floden til Kong Lor landsby, som du har mulighed for at udforske inden vi stiger omborg på en mindre båd, og sejler ind i den berømte Kong Lor Cave. Vi navigerer gennem grotten, som er over 7 km lang, og indeholder en spektakulær hule som er 100 meter højt.

Dag 4 – Thakek – Pakse (B/-/-)

Denne morgen forlader vi Thalek og første stop er et besøg ved Tham Pa Fa Buddha Cave, som blev genopdaget i april 2004. Grotten er utrolig smuk, beliggende højt oppe i en kalksten klint som byder på en fantastisk udsigt fra toppen. Vi fortsætter ad landevejen mod syd, og ankommer til Savannakhet omkring frokost tid. Om eftermiddagen har vi tid til at beundre det gamle Franske kvarter i Savannakhet, såvel som det hellige That Inhang Stupa. Herefter begiver vi os ud af byen for at besøge Soundra Salt Factory, for at lære lidt om de kokale arbejdsforhold. Vi fortsætter ad landevejen mod Pakse, og stopper til et besøg i Don Khor, en landsby med speciale i Buddha udskæringer til templer. Vi ankommer til Pakse først på aftenen.

Dag 5 – Pakse – Tadlo (B/-/-)

Idag går turen mod øst ind I Bolaven Plateau, som er kendt for sin kølige temperatur, da det er højt beliggende over Mekong dalen. Vores første stop er et besøg i Houey Ten, en Katu landsby med speciale i at fremstille knive. Derefter stopper vi ved en te plantage, efterfulgt af et stop ved Tad Fan vandfaldet, et idyllisk dobbelt vandfald. Vi fortsætter ad landevejen mod Tha Teng Marked, et farverigt etnisk minoritets fødevaremarked. Inden ankomst hertil gør vi et stop ved en kaffeplantage. Senere udforsker vi en anden interessant mindretals landsby, Ban Bong Neua, en Alak landsby som er iøjnefaldende med et alt opofrende alter. Vi ankommer til det smukke Tadlo Vandfald om eftermiddagen, hvor du har resten af dagen til fri disposition. Du har også mulighed for at tage på en kort elefant tur ud i den smukke natur.

Dag 6 – Tadlo – Wat Phou – Don Khong (B/-/-)

Efter ankomst vil du blive mødt og overført direkte på en traditionel privat båd til et 2 timers krydstogt til Champassak, en gammel by i Champa Kongeriget. Ved ankomst til Champassak går vi fra borde, og fortsætter med bil videre til Wat Phou. Et World Heritage Site i Laos som blev anerkendt af UNESCO i 2002. Wat Phou er stedet med ruinerne som engang var en del af et tempel bygget et stykke tid før Angkor Wat i Siem Reap. Den indeholder nogle af de gamle Khmer arkitekturer som kan dateres tilbage til mellem 7. og 11. århundrede. Om eftermiddagen kører vi til Don Khong, et område bestående af 4000 øer som er det bredeste punkt i Mekong floden i regntiden, men i de tørre måneder hvor floden trækker sig tilbage, efterlader den sig tusindvis af øer og holme. Dette område af floden er også berømt for at være hjemsted for de truede Irrawaddy-delfiner. Undervejs besøger vi de atmosfæriske ruiner af Khmer templet Oup Mong i Ban Houei Tomo, beliggende i skoven. Ankomst til Khong Island med færge tidlig aften.

Dag 7 – 4000 Ø’er og omkringliggende områder (B/-/-)

Efter en dejlig morgenmad, nyder vi et besøg I det omkringliggende landskab, og stiger derefter ombord på en Long Tail båd. Denne bådtur tager os ud i Don Khone området, og vi besøger resterne fra den Franske koloni periode. Samtidig besøger vi også Liphi vandfaldet, også kendt som Djævelens korridor. Vi vender tilbage til fastlandet ved fiskeri landsbyen Ban Nakasang og kører videre sydpå for at besøge Khone Phapheng, som betragtes som det største vandfald i volume i Sydøstasien. Området her vrimler med dyreliv, hvilket gør det til en af de mest betagende destinationer i Laos.

Dag 8 – 4000 Øër – Dong Kralor (B/-/-)

Efter morgenmaden vil du blive bragt til Laos/Cambodia grænsen til din afreje.

Tur pris i Thai Bath

– 2 personer = 43.500 THB per person
– 4 personer =  31.900 THB per person
– 6 personer =  26.500 THB per person

Tillæg transfer Pakse-Dong kralor grænse: 01-04pax = 2,500 THB
Tillæg transfer Pakse-Dong kralor grænse: 05-09pax = 4,000 THB

Tillæg transfer Pakse-Ubon lufthavn: 01-04pax = 8,000 THB
Tillæg transfer Pakse-Ubon lufthavn: 05-09pax = 13,000 THB

Inklusiv i ovennævnte pris

 • Transport i private biler
 • Overnatning i dobbelværelse
 • Båd ture iflg ovennævnte turbeskrivelse
 • Engelsk talende guide
 • Entre til angivne seværdigheder
 • Måltider: daglig morgenmad på hotelfrokost kun hvis beskrevet
 • Moms og service afregning
 • Baggage handling og drikke vand

Eksklusiv i ovennævnte pris

 • Visa stempel gebyr ved ankomst
 • Int’l fly billetter til/fra Laos
 • Rejseforsikringer i alle former
 • Frokost og middag, undtaget hvis angivet
 • Enkeltværelse
 • Andre fremmedsprogede guider
 • Peak turist sæson, eller andre specielle perioder
 • Ekstra barn eller voksen I dobbel værelse
 • Tips, drikkevarer og andre personlige udgifter

Ønkser du mere information, kan du skrive til os på : info@tilthailand.dk