Oplev et Spændende Chiang Mai i nordthailand

Vi blev hentet ved vores lejlighed af vores guide, en anden guide og chauffør kl. 8.30.

Sammen med to franskmænd kørte vi afsted og samlede yderligere 5 personer op på vejen.

Vi kørte direkte mod Mae Taeng, turen var meget behagelig og med fin plads i minibussen.

Da vi nåede op i bjergene, blev de 5 personer vi tidligere havde samlet op, sat af sammen med deres guide, da de skulle på en anden tur.

Herefter fortsatte vi længere op i junglen og endte ved en elefant camp. Her kom vi hurtigt op på vores elefant og startede turen på omkring 45 min. Midt på ruten kunne vi købe bananer til elefanten, så det er en go ide at medbringe lidt penge.

Da vi kom tilbage til campen stod vores mountain-bikes klar til os. Vi fik indstillet cyklerne og blev instrueret af vores guide i, hvordan vi skulle bruge gear og bremsere når vi cyklede på de ujævne og nogle steder mudrede veje. Vi cyklede sammen med vores guide og de 2 andre deltagere på den vej, vi havde kørt op til elefant campen og ned omkring en lille landsby. Tempo var roligt og til tider en smule udfordrende på grund af mudder, et enkelt sted var vi nødt til at stå af for at komme igennem.

Vi cyklede en lille time og sluttede af med en meget stejl og lang bakke, men det var også det eneste på cykel-turen der fik pulsen op – det var selvfølgelig frivilligt om man ville stå af cyklen og trække op af bakken sammen med guiden. Belønningen var en lang tur ned af bakke og herefter sluttede turen.

Vi sluttede cykelturen hvor vi satte de andre 5 personer af, her spiste vi frokost. Vi fik serveret Pad Thai, ananas, cola og vand. Et hyggeligt sted ned til floden med høns rendende mellem benene på os.

Herfra sad vi på ladet (selvfølgelig med bænke) af en pick-up ca. 40 min. Terrænet var noget mere ujævn op til startbasen for whitewater rafting. En anden deltagere sluttede sig til os og vores guide instruerede os alle 5 i sikkerhed og kommandoer vi ville få fra vores kaptajn. På en skala fra 1-6 hvor 1 er det mildeste rafting, nåede vi op på niveau 4 på denne tur.

Det startede stille og roligt og vi fik prøvet lidt kommandoer af. Da vi nåede til midten på ruten, blev turen rigtig sjov og udfordrende (niveau 4), et sted måtte vi stå af og gå på store sten langs kanten af floden, om på den anden side af væltede træer og store sten der spærrede floden. Vores kaptajnen slæbte båden med over og derefter fortsatte turen i høj fart.

Vi sluttede rafting turen efter ca. 2 timer, der hvor vi spiste frokost. Da vi ankom, fik vi igen lidt cola, vand og ananas og et lille hvil hvor vi samtidig kunne skifte til tørt tøj.

Så satte vi os atter tilbage i minibussen og kørte ca. 15 min ned til en lille bjergstamme landsby, her havde vi ca. 15 min til at kigge os omkring. Vores guide fortalte en kort historie om bjergstammen hvorefter vi hurtig blev mødt af en flok nysgerrige børn der var ivrige efter at sælge os flettede armbånd.

Herefter fortsatte turen hjem til Chiang Mai – ca. 1,5 time.

En hyggelig dag med lidt mere fart over feltet og det var skønt med en lang rafting tur hvor der både var tid til at slappe af, grine, være aktiv og nyde turen.

Ønkser du mere information, kan du skrive til os på : info@tilthailand.dk