Her skal blot nævnes nogle af de væsentligste Seværdigheder Chiang Mai

Et besøg i Chiang Mai bør begynde i det tempel, hvor byens historie udsprag. Wat Chiang Man (Byens Magt), var det første tempel som Mengrai byggede. Han boede her, mens byen blev grundlagt i 1296. I dette tempel opbevares to meget gamle og meget tilbedte Buddha-figurer, som man skal bede om lov til at se. Phra Sae Tang Tamani er en lille buddha-figuer af krystal, der i 663 blev skænket til dronning Chama Devi af Haripunchai og af Mengrai ført til Chiang Mai fra Lamhpun.

På en af byens hovedgader troner det næstvigtigste tempel efter Doi Suthep, Wat Phra  Singh, som blev grundlagt i 1345. Templets tykke mure formår næsten at lukke den larmende trafik på Ratchadamnoen Road ude. Templet er det største i byen, og det er berømt for tre ting: Gennem en port, der bevogtes af to burmesiske løver, træder man ind og finder biblioteket, chedien og Viharn Laikam. Biblioteket er en træbygning i Lanna-stil, der ligger ovenpå et ældre fundament, som er udsmykket med nogle charmerende gipsengle.  Bag viharen fra 1518 ligger der en smuk boi og bag den en chedi, som blev bygget af kong Pha Yui 1345, for at huse asken efter hans far, kong Kam Fu. Den smukkeste bygning i Wat Phra Singh er den lille Phra Viharn Laikam til venstre for bot´en, og af alle tempelbygningerne i Chiang Mai anses den for at være det fornemste eksempel  på lanna-arkitektur, skønt den blev bygget rent sent i denne periode (1811).

Wat Chedi Luang er forbundet med varsler om ulykker. Templet blev bygget i 1401 med pagoden i Bodhgaya i Indien som forbillede, men i 1545 blev det ramt af et vældigt jordskælv, der ødelagde den 90 m høje pagode, så den kun er 42 m høj nu. Pagoden blev nemlig ikke genopbygget, men selv som ruin aner man tydeligt dens storhed. I nicherne kan man endnu se mange små elefanter og buddha-figurer. I 84 år stod Smaragd-Buddhaen her i dette wat, før den blev ført til Vientiane i Laos. Sagnet fortæller, at kong Mengrai blev slået ihjel af et lyn tæt ved templet. Ved indgangen står der et højt gammelt gummitræ, hvis levetid er nært forbundet med byens. Når træet falder, falder byen også ifølge en gammel legende. Ved siden af træet ligger bygrænsestenen, lak muang, hvor byens ånd holder til.

Viharen i Wat Pan Tao, ved siden af Chedi Luang, er et rent mesterværk af en trækonstruktion. Fra gaden kan man se indgangsdøren, der er udsmykket med en smuk påfugl i lanna-stil omgivet af gyldne nagaer (mytologiske slanger).

Lige uden for bymuren nordvest for byen ligger Wat Chedi Jet Yod, som blev bygget i 1455 af kong Trailokaraja. Som navnet antyder (De Syv Spir), er det en kopi af Mahabodhitemplet i Bodhgaya i Indien, hvor Buddha opnåede sin oplysning.  Ansigterne på de smukke engle af gips på væggene siges at være kopier af Trailokarajas egen familie. Skønt templet havde stor lighed med et tempel i den daværende burmesiske hovedstad Pagan, forhindrede det ikke burmeserne i at ødelægge det under deres invasion af byen i 1566. Kong Tilokas urne er bisat i den lille murede, firkantede stupa.

Seværdigheder Chiang Mai har stadig mange templer der er et besøg værd. Wat Koo Tao ligger bag stadion 700 m nord for Chang Puak (Nordporten) i skjul bag bustationen. Det har en underlig chedi, som ligner fem græskar, der er anbragt ovenpå hinanden, og er udsmykket med blomster, der er lavet af stykker af porcelæn.

Et af de mest imponerende tempelområder er Wat Suan Dok, der ligger i retning mod lufthavnen ca. 1 km vest for bymuren og til venstre for Suthep Road. I det nordvestlige hjørne af området ligger der hvidkalkede chedier, der indeholder aksen efter Chiang Mais kongelige familie. Den vældige chedi i midten siges at rumme et Buddha-relikvie. Inde i Bot´en er der en 6 m høj bronzebuddha fra ca. 1550.

Wat Chedovan nær den østlige port har tre flisebeklædte chedier og er udsmykket med en masse mytologiske dyr, der ser helt levende ud i morgensolens skær.

Det er lidt vanskeligere at komme hen til Wat Umong, der ligger i en lillle skovklædt lund. Templet blev bygget af kong Mengrai som et meditationscenter med mange små celler til munkene. Det nyrestaurerede tempel ligger omgivet af flotte planter og teaktræer, og det er et af de få rolige steder, der er tilbage i Chiang Mai.

Den 12 km lange vej op ad Doi Suthep har mange hårnålesving og stiger stejlt opad mod byens mest berømte tempel. Stedet blev valgt af en elefant, som blev sluppet løs med et Buddha-relikvie bundet fast på ryggen. På det sted, hvor den stoppede op, skulle der bygges et tempel. Den steg op ad Doi Suthep, trompeterede og lagde sig ned. Her blev bygget Wat Prathat Doi Suthep.

Udover de mange templer i seværdigheder Chiang Mai kan følgende også anbefales:

En anden seværdigheder Chiang Mai er det smukke Huay Kaew Vandfald ved foden af Doi Suthep. Nyd gerne en herlig frokost i Rachamankhas smukke restaurant, som er dekoreret med Lanna lanterne og antikt kinesisk porcelæn. Et besøg ved Studio Naenna er også en god ide. Dette er en butik med masse af tekstiler fra Nord-Thailand. Man kan også deltage i en khantoke middag, eksempelvis Wieng Kum Kam, en gammel by ikke langt fra Chiang Mai. Khantoke er en autentisk måde at hædre gæster og der er traditionel dans og musik, imens man nyder retter fra den østlige del af Thailand. Man kan også besøge Tiger Kingdom hvor man kan opleve tigere på nærmeste hold. Ønsker man at komme lidt uden for Chiang Mai kan et besøg ved byen Mae Kampong også anbefales. Byen ligger højt oppe i bjergene. Her kan man gå i skoven og se hvordan indbyggerne dyrker te og kaffe. Også et besøg ved de spektakulælære Mae Gompong Vanfald kan anbefales, evt. med frokost derved. Er du til museums besøg kan vi både anbefale bymuseet, men også Chiang Mai Tribal Museum er et besøg værd. Og sidst, men ikke mindst, er der naturligvis Natmarked, hvor mange spændende varer udbydes til fornuftige priser