Nordlige Laos Trekking (11 dage/10 nætter)

Rute: Chiang Mai – Chiang Rai – Huay Xai – Luang Namtha – Oudomxay – Muang Ngoi – Luang Prabang

Laos er et fantastisk land til trekking oplevelser, og den nordlige del af landet tilbyder de bedste muligheder. Denne tur går på tværs af det nordlige Laos, og indeholder mange spændende og udfordrende ruter. Undervejs vil der desuden være smukke bådture, før trekking turen slutter i den gamle kongelige hovedstad Luang Prabang.

 

 

Dag 1 – Chiang Mai (-/-/-)

Transfer fra Chiang Mai lufthavn til centralt beliggende hotel tæt på Chiang Mai Night Bazar.

Halv dag city tur med Doi Suthep

Et af højdepunkterne for et besøg i Chiang Mai er Doi Suthep bjerget lokaliseret lidt uden for Chiang Mai by. Vi besøger toppen af bjerget og templet Wat Phra Doi Suthep, som uden tvivl er et af de vigtigste buddhistiske templer i Nord-Thailand. Fra templet har vi en enestående udsigt ud over Chiang Mai by. Wat Doi Suthep blev grundlagt i 1383, men der blev først bygget en vej dertil i 1935 af Karen folket.

Laos Trekking

 

Efter vort besøg ved Wat Doi Suthep tager vi til det smukke vandfald Huay Kaew. Dette vandfald strækker sig over 3-etager og er 10 meter højt.

 

Vores byrundtur fortsætter mod Den Gamle Bydel hvor vi viser hvor det berømte Søndags Marked finder sted. Vi fortsætter mod China Town hvor vi går på opdagelse i grøntsags- og blomstermarkedet.

 

Turen fortsætter til Wat Chai Mongkol som er det mest aktive fungerende tempel i byen. Her kan vi virkelig opleve hvorledes thaierne bruger templet til at dyrke deres religion.

Resten af dagen / aftenen er til fri disposition

 

Dag 2 – Chiang Mai til Chiang Khong (B/L/-)

Transfer fra Chiang Mai til den meget nordligt beliggende by Chiang Khong. Chiang Khong er en grænseby beliggende ved Mekong floden, og er indgangsvinklen til Laos (Huay Xai). Fra Chiang Mai kører vi til Chiang Rai (4 timer). Vi besøger det smukke og enestående Hvide Tempel i Chiang Rai. Og samtidig nyder vi en dejlig frokost i Chiang Rai. Fra Chiang Rai er der 2,5 times kørsel til Chiang Khong. Vi checker ind på hotellet i Chiang Khong og aftenen er til fri disposition.

Laos Trekking

 

Dag  3 – Luang Namtha (B/-/-)

Efter vi får overstået grænseformaliteterne kører vi ud af byen mod Luang Namtha. Denne vej er for nylig blevet forbedret således turen foregår meget smidigt og komfortabelt. Vi besøger bjerg stamme landsbyer, herunder Khmu og Lu minoriteter. Om eftermiddagen besøger vi Kao Rao Cave (grotte) med sine imponerende kalksten formationer. Vi ankommer til Luang Namtha midt på eftermiddagen, hvor resten af dagen er til fri disposition. Overnatning i Luang Namtha.

Laos Trekking

 

Dag 4 – Luang Namtha –trekking (B/L/-)

Turen starter med opstigning til Phoumpok Stupa, et fantastisk udkigspunkt med panoramaudsigt over Luang Namtha. Herefter begiver vi os ind i junglen med vores lokale guide, som vil vise os de forskellige typer medicin og fødevarer som findes i skoven. Til frokost skal vi nyde en herlig pic-nic som bliver tilberedt af vores lokale guide samt nogle lokale landsbyboere. Til madlavningen vil de benytte sig af bambus rør til at lave forskellige madtyper, Black Tai eller Akha. Du vil indtage frokosten lige midt i hjertet af junglen. Efter frokost fortsætter vi trekking i yderligere 45 minutter, for i sidste ende at nå Ben Nammutmai. En malerisk Akha mindretal landsby bygget på bjergsiden. Her vil vi få lidt viden om livet i denne lille etniske minoritetsgruppe. Vores lokale guide vil oversætte og forklare gamle folklore historier fra de lokale. Efter dette landsby besøg kører vi i pick-up truck til Lanten landsbyen Ban Nam Jung. Her har man specialiseret sig i fremstilling af Saa papir. Turen slutter når vi vender tilbage til Luang Nam Tha markedet. Her vil vi se mange af skovens produkter som findes langs trekking ruten, og som sælges her på  markedet. Midt på eftermiddagen vil vi være tilbage på hotellet.

Laos Trekking

 

Dag 5 – Luang Namtha – Oudomxay (B/-/-)

Efter gårsdagens strabadser og fantastiske autentiske oplevelser starter vi formiddagen med fri disposition med henblik på afslapning i de smukke omgivelser. Gods afslappede begiver vi os herefter tilbage på landevejen og kører sydpå til byen Oudomxay. Undervejs holder vi flere pauser for at nyde den fantastiske natur og det spændende landskab. Vi ankommer til Oudomxay senere på eftermiddagen. Overnatning i Oudomxay.

 

 

Dag 6 – Oudomxay – Muang Khua – Muang Ngoi (B/L/-)

Det lokale marked tiltrækker ligeledes også mange etniske minoriteter. Disse mennesker kommer ned fra de omkring liggende bjergsider eller dale, for at bytte og handle med deres varer. Vi besøger denne forsamling inden vi drager afsted på vores rejse videre østpå til flod-byen Muang Khua. Undervejs har vi mulighed for at besøge det spændende Praxack Kham tempel med sit hellige Buddha image. Den 400 år gamle legendariske statue siges at have mange overnaturlige evner, og er meget tilbedt blandt de trofaste lokale buddhister. Vi stopper også ved markedet i Xin Sai som er meget farverig, da mange af de etniske minoriteter mødes her for at udveksle varer. Ved ankomst til Muang Khua kommer vi ombord på vores private båd, til et cruise ned af Nam Ou floden. Med denne båd ankommer vi til Muang Ngoi først på aftenen.

Laos Trekking

 

Dag 7 – Muang Ngoi – trekking og homestay (B/L/D)

Denne morgen starter vi med en 2 timer lang trekking tur til Ban Houay Boor (a Khmu og T’ai Deng etnisk landsby). Efter frokost i et landsbyboer hjem i Ban Houay Boo fortsætter vi trekking om eftermiddagen til Ban Na (T’ai Deng landsby) og Ban Houaisene, hvor vi overnatter i et lokalt bambus guesthouse på fællesskabsplan. Før aftensmaden nyder vi en Baci ceremoni og en traditionel musik opvisning med de lokale beboere.

Laos Trekking

 

Dag 8 – Muang Ngoi – Luang Prabang med båd (B/L/-)

Denne morgen starter vi kort efter morgenmaden på en trekking tur gennem rismarker og et smukt landskab. Ruten tager os tilbage til Muang Ngoi. Her stiger vi omborg på en traditionel long-tail båd, til en afslappet tur downstreams på Nam Ou floden. Vi nyder de frodige grønne skove og det fantastiske landskab. Undervejs stopper vi for at besøge de mystiske grotter ved Pak Ou. To forbundne huler fyldt med tusindvis af guld lakerede Buddha statuer i forskellige former og størrelser, efterladt af hengivne pilgrimme. Vi fortsætter vores tur ned ad floden til UNESCO World Heritage City of Luang Prabang. Denne tidligere kongelige hovedstad med sine skinnende tempel-tage, den falmede arkitektur, samt den fantastiske bjerg kulisse, gør at byen har bevaret en unik charme som findes sjældent i hele Asien. Tidlig aften bliver vi kørt til hotellet i private biler.

 

Dag 9 – Luang Prabang – halv dags by tur (B/-/-)

Efter morgenmaden besøger vi Royal Palace Museum som byder på mange interessante historiske aspekter. Vi begynder vores vandretur som vil vise os nogle af Luang Prabangs skjulte hemmeligheder. Turen tager os til Wat Xiengthong ad afslappende ruter. Undervejs stopper vi ved Wat Chomkhong, som er kendt for sine dekorative udskæringer. Dette område indeholder en blanding af smukke gamle franske bygninger fra koloni tiden, og traditionelle gamle Lao huse. Alt dette får du god tid til at beundre samtidig med et stop ved det lille men charmerende tempel Wat Phapai. Vi kommer desuden forbi Fine Arts School, hvor vi får mulighed for at se moderne kvalitets kunst på display. Dagens sidste besøg er ved det storslåede tempel Wat Xiengthong. Kendt for sine tage fejende næsten helt ned til jorden, et fænomen som repræsenterer den klassiske Luang Prabang stil. Overnatning i Luang Prabang.

Laos Trekking

 

Dag 10 – Luang Prabang – Til egen disposition (B/-/-)

 

Dag 11 – Luang Prabang – afgang (B/-/-)

Efter morgenmaden er der transfer til afgangs lufthavn.

 

 

Inklusiv

 • Transport i private biler
 • Overnatning i dobbelværelse
 • Båd ture iflg ovennævnte turbeskrivelse
 • Engelsk talende guide
 • Entre til angivne seværdigheder
 • Måltider: daglig morgenmad på hotelfrokost kun hvis beskrevet
 • Moms og service afregning
 • Baggage handling og drikke vand

 

Exklusive

 • Visa stempel gebyr ved ankomst
 • Int’l fly billetter til/fra Laos
 • Rejseforsikringer i alle former
 • Frokost og middag, undtaget hvis angivet
 • Enkeltværelse
 • Andre fremmedsprogede guider
 • Peak turist sæson, eller andre specielle perioder
 • Ekstra barn eller voksen I dobbel værelse
 • Tips, drikkevarer og andre personlige udgifter
 

 

Vedrørende Dag 4

Tur information:

– Afgang fra og retur til Laos Agent Office

– Møde tider:  9:00 AM & retur cirka 4:00 – 5:00 PM

– Ugentlige afgangsdage:  Daglige afgange

– Tidsforbrug til aktiviteter: Trekking 90%, transport 10%

– Sværhedsgrad: vandring – let til moderat

– Transport: Tuk Tuk eller Minivan (local transportation)

– Måltider: 1 frokost

 

Hvad skal du medbringe?

Hat, bandana, solcreme, ekstra sæt tøj og sko i tilfælde af det bliver vådt, myggespray, regn jakke afhængig af sæson, lommepenge (mulighed for at handle kunsthåndværk, samt ekstra drikkevarer

 

Priser i Thai Bath
– 2 personer = 43.500 THB per person
– 4 personer = 31.500 THB per person
– 6 personer = 27.500 THB per person

 

 

Hoteller ( 3 stjernet ) i ovennævnte program:

– Chiang Khong: Namkong Riverside
– Luang Namtha: The Boat Landing
– Oudomxay: Villa Keoseumsack
– Muang Ngoi: Lattanvongsa
– Muang Ngoi: Village homestay
– Luang Prabang: Mekong Riverside

 

 

Send forespørgsel:

 

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Emne

Din besked