Chiang Mai tilbyder mange spændende spiseoplevelser fra mad sydthailand

Har du lyst til at opleve det Thailandske køkken er Chiang Mai et rigtig godt sted at starte.

 

Når du tænker på mad sydthailand er din første indskydelse måske at det lyder stærkt. Det Syd-Thailandske køkken består af krydrede, salte og sure smage, og maden er generelt ikke så sød.

 

Madkulturen i Thailand er meget forskellige alt efter hvor man befinder sig geografisk i landet. Om man er i Chiang Mai eller på øerne mod Syd eller i Nord-Øst Thailand vil mange opleve forskellige køkkener. Disse relaterer sig ofte til hvilke ingredienser der er til rådighed samt klimatiske forhold. I Syd-Thailand siger man gerne at thaierne her godt kan lide stærk og krydret mad. I modsætning til for eksempel i Chiang Mai hvor smageoplevelser er lidt anderledes. Syd-Thailand er mange steder omgivet af hav, og derfor indeholder Syd-Thailandske retter gerne seafood, såsom rejer, muslinger, krabber og fisk.Disse bliver ofte tilberedt med gode og ofte stærke krydderier. Også i Syd-Thailand finder man mange kokospalmer og derfor indgår kokosmælk også ofte i retterne, gerne blandet med forskellige former for karry.

 

Netop brugen af de mange krydderier gør det Syd-Thailandske køkken en del anderledes i forhold til øvrige Thailand. Du finder ofte brug af gurkemeje, som måske udgør det vigtigste krydderi i Syd-Thailand. Gurkemeje giver en peppert, varm og bitter smag til retterne og man mixer ofte med lemon og ingefær. Et andet meget brugt krydderi er peber, som hjælper med at reducerer duften af fisk i mange retter, og som også hjælper med fordøjelsen. Men overse ikke at man ofte også i Syd-Thailand bruger de lokale friske grøntsager man har til sin anvendelse. Disse bliver ofte serveret sammen med retterne.

 

Der findes flere restauranter i Chiang Mai der tilbyder retter fra det Syd-Thailandske køkken. Der venter dig nogle rigtige spændende smagsoplevelser, og retter kan købes flere steder i Chiang Mai til fornuftige penge. I Chiang Mai finder man flere gadekøkkerne der tilbyder retter fra Syd-Thailand, og man kan ofte spise sig mæt for 12 kr per person. Prøv f.eks flere af de spændende restauranter på Chan Klan Road i Chiang Mai. Flere af ingredienserne er direkte importerert fra Syd-Thailand fordi disse ikke dyrkes i Chiang Mai og omegn.

 

Når du bestiller mad sydthailand i Chiang Mai så sørg altid for at nævne når du bestiller hvor stærkt du gerne vil have maden. Vil man være på den sikre side er ”not spicy” for de fleste det bedste valg.  Når du vælger retter så prøv en kombination af krydrede karryretter og ikke stærke retter. Prøv f.eks fiskeretter, eller omeletter med Liang. Og husk at få masser af friske grøntsager til retterne. De hjælper med at ”nedkøle” de krydrede retter.

 

Vi håber du får fornøjelse med Mad sydthailand i Chiang Mai