Weekend tur til Doi Angkhang

Doi Angkhang ligger cirka 3 timers kørsel fra Chiang Mai og er Thailands 3 største nationalpark beliggende i cirka 1.300 meters højde.

Fra Chiang Mai kørte vi af hovedvej 107 nordpå til Mae Rim, Mae Taeng, og Chiang Dao. Efter Chiang Dao drejede vi til venstre af den lille vej 1178 op med grænsen til Burma og helt oppe ved grænsen til højre af den lille vej1340. Efter cirka 1 times kørsel igennem bjerge med fantastisk udsigt ankom vi til byen.

Vi overnættede i Doi Angkhang by oppe i 1.300 meters højde uden air-condition og blæser, da der kun var 17-18 grader om natten ( i december / januar kan der bliver ned til 1-2 grader ). Næste morgen besøgte vi National Parken som ligger lige ved siden af byen.

Doi Angkhang National Park er for nylig blevet et populær rejsemål for de mere eventyrlystne rejsende til dette område. Parken blev oprettet i 1969 som en demonstration sted for plantning og forskning af planter, tempererede frugttræer, grøntsager og andre afgrøder under Kong Bhumibol Adulyadej.

Primært fokuserer centret på at udvikle en bredere vifte af omsættelige produkter til de lokale bjergstammer, der tidligere var afhængige af illegal opium som deres vigtigste indtægtskilde. De økologiske metoder, der anvendes af projektet, har haft stor succes. Sådanne ikke-tropiske frugter som jordbær og hindbær, ferskner, æbler og grøntsager som bønner og asparges, har alle gjort det godt.

På vej tilbage til Chiang Mai kørte vi ned af den lille vej 1249, så at turen ikke var den samme, som dagen forinden. Vejen 1249 var mere udfordrende en vej 1178 og vi havde mange smukke udsigtpunkter på vej ned i dalen.

Se en lille præsentation af weekend-turen til Doi Angkhang:

Del 1

Del 2

Del 3