Chiang Rai by er beliggende i nordthailand

ca 2,5-3 timers kørsel nordpå fra Chiang Mai.

Chiang Rai by har cirka 62.000 indbyggere og er det største kommercielle center som servicerer Den Gyldne Trekant,  grænseregion Thailand, Myanmar og Laos.

Chiang Rai by har en lufthavn som har daglige forbindelser til Bangkok. Byen har ingen togstation, den nærmeste finder man i Chiang Mai. At komme rundt i byen vil man fortrinsvis benytte Tuk Tuk og grisebiler (songthaews). Der findes dog et få antal taxa og cykeltaxa (samlor).

Seværdigheder i Chiang Rai by

Byen er mest kendt for sit Hvide Tempel  (Wat Rong Khun). Dette gudesmukke tempel er beliggende ca 13 km syd for Chiang Rai, og er et must. I centrum af byen finder du det flotte Clock Tower som samtidig er tæt på Chiang Rai Night Bazar. Vil du bo centralt i Chiang Rai, anbefaler vi Wiang Inn hotellet som ligger lige i centrum. Andre templer som kan være et besøg værd vil være Wat Phra Kaeo, Wat Phra Sing, Wat Klong Wing, Wat Ming Meung samt Wat Phra That Doi Chom Tong.

En anderledes oplevelse vil være et besøg i Ban Civit Mai, et børnehjem, startet op af et svensk ægtepar, som i 1989 startede børnearbejde i Thailand.

I centrum finder du flere banker og hæveautomater, nogle få internationale restauranter og ikke at forglemme den hyggelige Night Bazar, som er speciel ved at have et stort fælles område hvor folk spiser og hygger sig.

Mange vælger at komme til Chiang Rai by via en oplevelsesrig sejltur på Kok floden. Denne bådtur starter i Tha Ton, og byder bl.a. på besøg i Hilltribe Village og mange fantastiske omgivelser.  Foretrækker man istedet en bådtur fra Chiang Rai, er der masser af muligheder for dette fra Chiang Rai Beach, som er et idyllisk område og som tilbyder flere Long Tail bådture.

Byen bliver ofte brugt som et transit punkt vil besøg videre op nordpå til Mae Sai (Burma), Den Gyldne Trekant, Chiang Saen og Chiang Klong (Laos).  Samtidig er der Phu Chi Fah, et højt punkt som især er berømt for sit fantastiske Sunset View. Et flot og spændende sted til at nyde og beundre den fantastiske solnedgang.