FNs Organisation for Uddannelse, Videnskab og Kultur (UNESCO) afholder senere i denne måned to seminarer for at diskutere mulighederne for, at Chiang Mai verdensarv. Seminarerne vil blive afholdt i begge respektive byer.

Dekanen for Chiang Mai University Faculty of Fine Arts, lektor Pongdet Chaikup, oplyser, at akademikere fra UNESCO vil være blandt gæstetalerne, der er blevet inviteret til at deltage i seminaret.

Chiang Mai verdensarv

 

Chiang Mais ry som en livlig og velstående by gør det til et populært turistmål for rejsende fra alle dele af verden. Det var også hovedstaden i det historiske Lanna-kongerige og har masser af historie, mens bymurene og voldgraven giver byen en unik følelse i Thailand. Chiang Mai verdensarv kan desuden prale med nationalparker og talrige templer, ligesom den har en blomstrende cafékultur. Lamphun, som også er placeret ved Ping-floden, er ligeledes rig på historie og kulturelle attraktioner. Begge byer har en lang historie og unik karakter.

Lamphuns Haripunchai Nationalmuseum vil være vært for deres lokale begivenhed den 16. juli, mens seminaret i Chiang Mai vil finde sted på Chiang Mai University (CMU) d. 17 juli.