På det seneste har der været stor interesse for Chiang Mai universitet fra (kinesiske) turister. Mængden af udlændinge, der besøger institutionen, har nu gjort, at man har set sig nødsaget til at opkræve et gebyr fra turister, der vil se CMU, siger vicedekan Rome Jiranukrom. Det er håbet, at et gebyr vil reducere mængden af udefrakommende, der besøger institutionen.

Entré for at besøge Chiang Mai universitet vil være 50 bath for voksne og 20 bath for børn. Hvis folk bringer køretøjer ind på universitetets område, skal man parkere på parkeringsarealer, hvor 4 timers parkering koster 50 baht per cykel, 100 baht per motorcykel og 200 baht per bil. Turister vil også være henvist til at tage sporvogn rundt på universitetets område, og det vil desuden kun være udvalgte steder, hvor man vil kunne stå af og kigge, tage billeder os.

Chiang Mai universitet har efter sigende modtaget en konstant bølge af klager, der kan relateres til kinesiske turister. Problemer omkring den offentlige orden samt for meget trafik opstår i forbindelse med de besøgende turister. Derudover, siger Rome Jiranukrom, har kinesiske turister ligefrem gået ind i klasser på universitetet samt anvendt de gratis elektriske busser, der fungerer som shuttle for de studerende. Denne uges hændelse på CMU, hvor en kinesisk familie blev pågrebet, da familiens to børn iført universitetets uniformer poserede, mens faderen tog billeder på universitetets grund, er ikke enestående. Det er ifølge Rome Jiranukrom ulovligt at bære en Chiang Mai University-uniform, hvis man ikke er studerende ved universitetet, og gerningsmændene kan i værste fald se frem til en fængelsdom på op til et år eller at skulle betale en bøde på 100.000 baht.

Rome Jiranukrom tilføjer dog, at Chiang Mai universitet højst sandsynligt vil droppe anklagerne mod den kinesiske familie, men han håber, sagen vil advare andre mod at følge trop.