Evolution Tour har været på besøg i Chiang Mai Night Safari

Som navnet nat safari antyder, så havde vi også valgt aften turen. Parken åbner dog allerede kl. 11.00 og lukker først igen kl. 23.00. Så man kan også vælge at tage oplevelsen som en dag safari.

Chiang Mai Night Safari er en gigantisk dyrepark / zoo bygget op omkring en smukt beliggende sø Swan Lake, hvor der hver aften omkring kl. 21.00 først bliver afholdt et opvisningsshow på storscenen med dans og underholdning med ildfakler og forskellige temaer, og derefter vises der et fantastisk vand og lysshow på søen med flotte vandstråler og mange pæne farver.

Området ved Chiang Mai Night Safari er kæmpestort, og der findes hotelresort, restauranter, souvenier shop, storscene med aften underholdning, og store mødelokaler umiddelbart efter indgangen. Herudover er der et foto hjørne hvor man fra 19.00 – 21.00 kan blive fotograferet sammen med nogle af de forskellige dyr. Da vi besøgte stedet var det en tiger baby, men der var dog ingen herfra som meldte sig til at få taget et billede med det ”lille” kæledyr. Desuden kan man fodre nogle store arapaima i et vand bassin, man kan håndfodre en sol conure og samtidig er der 6 stationer hvor man ligeledes kan fodre rådyr, pony, geder, kamel samt løve og tiger unger. Der er endvidere mulighed for at ride på elefanter og samtidig bliver der mulighed for at leje vandcykler på søen. Det er en dejlig familievenlig safari park, og der var også rigtig mange børnefamilier som besøgende. Vi blev fortalt at Thai’ erne selv var parkens største kundegruppe, men ellers var det besøgt af et publikum fra hele verden.

Chaing Mai Night Safari er generelt baseret på 3 oplevelseszoner. North Zone er en 30 minutters køretur i en af de flotte og specielle åbne vogne med plads til ca. 50 personer. Turen er  2,13 km lang ind i jungle landskabet, og undervejs på turen vil der være en engelsk talende guide. På turen kommer vi tæt på frit gående dyr som løver, ulve, sorte bjørne, jackaler, pumaer, hyæner, krokodiller o.a. Når vi stopper tændes der lys inde fra vognen således vi kan få øje på dyrene. Det er ikke tilladt at bruge blitz hvis man ønsker at fotografere.

Derudover er der South Zone som ligeledes er en 30 minutters køretur i en af de smukt dekorerede vogne. Denne tur er 2,43 km lang ind i det bjergrige landskab, og vi får en lærerig oplevelse godt hjulpet på vej af den engelsktalende guide. På denne tur vil det være muligt at håndfodre enkelte dyr. På South Zone turen vil vi møde mange dyr bl.a. næsehorn, bøfler, goral, gaur, kænguro, stribede hyæner, geparder, gnuer, giraffer, vilde yak okser, zebraer o.a.

På begge turer var stemningen højt blandt publikum, og der var mange gode oplevelser, f.eks at se den langhalsede giraf stikke hovedet ind igennem den åbne vogn for at blive håndfodret. Zebraerne fik vi at vide vi ikke skulle håndfodre, men blot kaste det ud til dem. Men de var meget tiggende og stædige og fulgte vognen et godt stykke.

Den sidste zone er Walking Zone, og som navnet antyder er det en 1,2 km lang gåtur på stier som går rundt omkring den smukke sø Swan Lake. På turen vil der være mange mindre dyr og forskellige arter.

Et besøg i Chiang Mai Night Safari er bestemt en god og spændende oplevelse, og der vil være momenter af både afslapning og underholdning og samtidig vil det være lærerigt.