Spændende Chiang Mai mad fristelser

Den økonomiske udvikling i Chiang mai går hånd i hånd med et skrift i borgernes varner, også når det kommer til desserter.

Indbyggerne i Chiang Mai har tradtionelt holdt til til de thailandske desserter når det kom til søde sager. Traditionelt i Chiang Mai mad har de vestlige kager typisk kun haft interesse ved særlige lejligheder, såsom fødselsdage og bryllupper. Men dette har ændret sig gennem de senere år. I dag finder man i Chiang Mai en ny spirende kaffekultur, og man ser kaffehuse åbne rigtige mange steder. I dag er det helt almindeligt at se borgerne i Chiang Mai sidde på ”vestlige” cafeer og nyde kager og desserter som er inspireret fra Vesten. Der er altså sket et stort spring i den måde man i Chiang Mai bruger indflydelser fra Vesten, i dette tilfælde kager og søde sager. En traditionel thailandske dessert der for eksempel er sødnet med kokos koster typisk 10-20 THB, hvorimod de vestlige søde sager koster fra 50 THB og opefter. Man ser mange nye bagerier og dessertforretninger i Chiang Mai, og det er ved at blive en del af mange folks hverdag. Mange bruger gerne en kaffebar om morgenen inden de skal på arbejde til at få deres morgenkaffe, noget der slet ikke var normalen for blot 5 år siden.

Kigger man nærmere på kageudbudet i Chiang Mai finder man en tendens mod kager med al slags fyld og gerne med creme og altid smukt dekoreret. Denne type kage var den der først blev populær i Chiang Mai og dette holder stadigvæk ved. På den tid blev denne type kager kun serveret på top-klasse hoteller i Chiang Mai. Men så åbnede Fai Bakery og de begyndte at sælge kagerne til kagehuse rundt om i Chiang Mai og dermed kun det mere tilgengæligt for menig mand. I dag er det almindeligt at bruge 50 – 100 THB på kager som er produceret på særlige fine bagerier i Chiang Mai hvor valgte af ingredienser er mere sofistikeret.

Det var egentligt shoppen Love At First Bite der introducerede de amerikansk inspirede kager til Chiang Mai.

Har du lyst til søde sager i Chiang Mai mad kan vi anbefale følgende steder:

Kantary Bakery at Kantary Hills
“Exclusive cakes in a five-star ambience”
44/1-2 Nimmanhaemin Road, Soi 12, Suthep
Tel: 053-222 111

Butter is Better
“American-style Diner and Bakery”
Main branch: 183/8-9 Chag Klan Rd., T.Changklan, Tel: 053-820 761
2 bakery shops at Rimping Ruam Chok Market and Rimping at NIM City Daily

Love at First Bite
“One of the pioneers of cake making in Chiang Mai”
28 Chiangmai-Lamphun Rd., Soi 1 T.Watgate
Tel: 053-242-731