Etniske Grupper i Chiang Mai og Bjergstammer nordthailand

Du finder et væld af spændende etniske grupper eller bedre kendt som Bjergstammer i Nord-Thailand. Chiang Mai er et rigtig fint udgangspunkt for et besøg ved etniske grupper og kan nemt kombineres med trekkingturer i smukke naturomgivelser. 

Har du lyst til at besøge nogle af disse etniske grupper hjælper vi dig gerne på vej.

Herunder finder du en kort oversigt over de større etniske grupper i Nord-Thailand og Chiang Mai. 

 

 Akha

 

Akha Folket er oprindeligt fra Tibet. Man finder ofte denne etniske grupper i Chiang Rai Provinsen. Ligesom med Karen Folket er mange Akha folk flygtninge fra Burma. Akha folket er kendt for deres forfædredyrkelse og deres Swing Festival. Man finder dem i Chiang Mai på Natmarkedet hvor de sælger produkter bearbejdet af Akha Folket

 

 

 Karen

 

Denne etniske gruppe er blandt de mest sofistikerede i Thailand. De udgør den største etniske gruppe i Chiang Rai Provinsen. Karen Folket er også ofte bosiddende ved Salween Floden i Mae Hong Son Provinsen. Ydermere skal Karenni Staten i Burma også nævnes som et bosted for denne etniske gruppe. De er bosiddende i lavlandet og er kendt for deres væveteknik. De er kendt for at bærer smukke røde og hvide beklædningsgenstande.

 

 

Hmong

 

Dette er den næststørste etniske gruppe i Nord-Thailand. Man finder dem ofte i Chiang Mai Provinsen. Hmong folket hjalp med at kæmpe mod kommunisterne i Laos på vegne af CIA i 1970erne. Kvinderne bærer smukke dragte.

 

 

Lahu

En lille etnisk gruppe man finder langs med grænsen til Burma i den Nordlige del af Thailand i området omkring Doi Angkhang. Man benævner også gruppen “Musor” som på burmesisk betyder “jæger”. Lahu landsbyer består af bambushytter der er bygget på pæle. De bærer sorte og røde jakker

 

 

Lisu

Mange anser kvinderne i denne etniske gruppe som værende de smukkeste blandt de etniske grupper i Chiang Mai og Nord-Thailand. Man finder ofte denne gruppe i byen Pai hvor de sælger deres varer på markeder. Oprindeligt fra Tibet og lever i dag af kvægbrug samt landbrug. De lever i 1000 meters højde og er dermed en “ægte” bjergstamme. 

 

 

Lua

 

Af alle etniske grupper har Lua været længst tid i Nord-Thailand og Chiang Mai. Man mener de oprindeligt kommer fra Lawa og langsomt blev integreret i det vi i dag kender som Thailand. De dyrker ofte vådris-landbrug, og de har formået at holde en mest distinkt identitet. De er animister og tror på gode og dårlige ånder.  Kvinderne bærer ofte blå klædedragte samt hovedbeklædning.

 

 

Mien

 

Også kendt som Yao. En forholdsvis sky etnisk gruppe i Thailand. De er bosiddende i Chiang Rai Provinsen og man skal ofte på trekkingturer for at finde frem til deres landsbyer. De er stærkt påvirket af kinesisk kultur med blandt andet et sprog der stammer tilbage fra kinesisk. De er dygtige håndværkere, specielt inden for sølv og væveri. De praktiserer polygami.

 

 

Palaung

 

En “nyere” bjergstamme i Chiang Mai. Kommer oprindeligt fra Shan Staten i Burma. Der er cirka 2000 bosiddende i Nord-Thailand og de boer i landsbyer ved Doi Ang Khang og Chiang Dao. De dyrker landbrug. De er buddhister og man finder templer i deres landsbyer.

 

 

Akha

Bjergstammer nordthailand

Karen 

Bjergstammer nordthailand

Hmong

Bjergstammer nordthailand

 

Lahu

Bjergstammer nordthailand

Lisu

Bjergstammer nordthailand

Lua

Bjergstammer nordthailand

 

Mien

Bjergstammer nordthailand

Palaung

Bjergstammer nordthailand