Backpackere fra hele verden strømmer til Chiang Mai, fordi det er muligt at bo i byen ganske billigt. Priserne for en overnatning på et guest house i området omkring Chiang Mai Gate spænder fra 80-300 baht.

For nylig har Price of Travel gennemført en undersøgelse omkring Backpacker Index for 2014, hvor 124 af verdens storbyer er blevet klassificeret fra den billigste til den dyreste.

Asiens billigste by er Pokhara i Nepal med et dagligt backpacker-indeks på US$ 14. Vietnams Hanoi indtager andenpladsen med et indeks på US$ 15,88, mens Chiang Mai er rangeret som Asiens tredjebilligste by, hvor du kan klare dig med et dagligt budget på US$ 17,66.

En britisk backpacker Chiang Mai har lejet et værelse i en uge – et værelse med elektrisk loftsvifte og med delt badeværelse for at kunne leve så billigt som muligt og spare penge for at kunne blive længere i byen.

“Åh, Chiang Mai er en meget billig by, men den har samtidig en meget god kvalitet. Chiang Mai kan slet ikke sammenlignes med Phuket, Koh Samui eller Koh Chang, hvor man betaler en masse penge uden at få ret meget for dem. I Chiang Mai kan du virkelig få livskvalitet, og alt er langt billigere”, udtaler den britiske turist.

Restauranter i Chiang Mai Gate-området tilbyder billig mad, hvilket resulterer i endnu lavere udgifter for turister. En hamburger koster kun 35 baht og phad thai, Thailands berømte nuddelret, kan man købe for blot 40 baht.

Med en simpel livsstil kan backpacker Chiang Mai leve for omkring 500 baht om dagen i gennemsnit, herunder ca. 300 baht til fødevarer samt 200 baht til indkvartering.

Backpackers Chiang Mai

Backpacker Chiang Mai

 

En tysk turist kommenterer, at transport rundt i byen også er billigt: “Med hensyn til transport lejer vi cykler, motorcykler eller bruger røde taxaer. I forhold til Tyskland er det meget billigt”.

The Tourism Authority of Thailands Chiang Mai-kontor oplyser, at der ud af de ca. 2 millioner udenlandske turister, der årligt besøger Chiang Mai provins, er omkring 200.000 eller 10 % backpackere. De fleste af dem er uafhængige rejsende fra Europa og vælger en billigere livsstil i forhold til andre turister i provinsen, der i gennemsnit bruger 3000 baht dagligt.