Ankomst Chiang Mai har aldrig været lettere

Chiang Mai er placeret ca. 700 km nord for Bangkok lige midt imellem nogle af Thailands højeste bjerge.

Doi Inthanon, som  er Thailands højeste bjerg er blot 88 km væk fra Chiang Mai.

I de senere år har Chiang Mai udviklet sig til at blive en stadig mere moderne by.

Med sin fantastiske beliggenhed er Chiang Mai også et perfekt udgangspunkt for besøg videre op mod nord, til byer som Mae Hong Son, Phrae, Pai og Chiang Rai,

Chiang Mai er årligt besøgt af ikke mindre end ca 1.000.000 gæster. Disse gæster kommer fordi Chiang Mai har et meget alsidigt udbud af oplevelser. Samtidig virker Chiang Mai meget autentisk, byen og området har andre vigtige indtægter end kun turisme.

Chiang Mai kan byde på storby ferie, powershopping, kultur og historie med masser af templer og seværdigheder, adventure turisme med klatring, mountain biking, dream lake fishing, rafting og kayaking. Der findes også mange muligheder for cykel  ferie, om det er til de mere erfarne eller blot til motionister.

Samtidig er der et hav af muligheder og underholdning for børnefamilier som eksempelvis Elefant show og trekking, Tiger Park, Slange farm og Abe shows.

At komme til Chiang Mai er herfor blevet utroligt nemt, hyppigt og bekvemt , og der er dagligt mange ankomster/afgange.

Ankomst Chiang Mai – MED FLY

Chiang Mai International Airport modtager dagligt op til 28 flights fra Bangkok (flyvetid ca 1 time 10 min.)

Samtidig fungerer Chiang Mai Airport som et lokalt samlingspunkt for service og flyvninger til byer som Chiang Rai, Phrae og Mae Hong Son.

Det er fortrinsvis operatører som Air Asia, Bangkok Airways og Thai Airways som er de stærkeste i Chiang Mai.

Disse selskaber flyver fra Bangkoks ny internationale lufthavn Suvarnabhumi,  som har alle internationale forbindelser, hvorimod andre mindre aktører stadig flyver fra den gamle Bangkok lufthavn Don Muang.

Chiang Mai International lufthavn er placeret ca 3 km sydvest for Chiang Mai centrum, blot 10-15 minutters kørsel i bil.

De fleste hoteller og rejsebureauer tilbyder transport fra lufthavnen, således dit første møde med Chiang Mai bliver en tryg og behagelig oplevelse.

Alternativt er der forhandlings(venlige) taxa og tuk-tuk. Prisen vil variere afhængig af høj eller lavsæson.

At komme til Chiang Mai med fly bør du helt sikkert vælge hvis din ferie er forholdsvis kort. På denne måde mister du ikke så meget af den dyrebare tid, som istedet kan bruges på de mange mindeværdige oplevelser som Chiang Mai kan tilbyde dig.

Ankomst Chiang Mai – MED TOG

Chiang Mai Railway Station er placeret ca 2,5 km øst for Chiang Mai centrum (ThaPae Gate).

Tog ruten som ender her i Chiang Mai er the Northern Line.
(ingen tog fra Chiang Mai til destinationer nord for Chiang Mai.)

Northern Line starter fra Bangkoks Hualamphong Station, og turen fra Bangkok til Chiang Mai varer ca 12 – 13 timer.

Generelt bør man booke togbillet i god tid, dog kan man max gøre det 60 dage inden afrejse.

Et godt råd vil være at proviantere godt ind til turen i evt en Seven/Eleven.

De mest brugte er aften/nat tog, hvor man kan vælge enten 1. eller 2. klasse.

1. klasse er små rum for max 2 personer med 2 sengepladser (køjeseng) og håndvask. (fælles toilet). 1. klasse er dog ikke tilgængelig på mange tog, og ofte bliver de hurtigt udsolgt.

2. klasse er den mest udbredte. Her kan der også bookes som single rejsende, og man skal vælge enten upper/lower køje. Lower er ca 150 bath dyrere. Man har her sin egen køje, man har mulighed for at trække gardiner for. En lower køje kan klart anbefales, da man her har vindue, og således kan nyde turen og landskabet inden det bliver mørkt, og igen tidligt om morgenen.

Det skal bemærkes at man her IKKE har sit eget rum, men altså en hel vogn sammen med andre og gang i midten.

At komme til Chiang Mai med tog, bør du helt sikkert overveje såfremt du har tiden til det. Dette er en mulighed for at komme lidt tættere på naturen og hverdagen i Thailand.

Køjerne er med nyvasket sengelinned og på alle måder virker det pænt og rent. Toiletterne er dog små og gammeldags. Alt i alt så helliger målet midlet, altså du får mange flere autentiske oplevelser udover det sædvanlige, men må dog undvære 5 stjernet luksus for en nat

Turen vil give dig nogle fantastiske indtryk af naturen, især tidligt om morgenen inden ankomst Chiang Mai.

Udover dette vil der være mange oplevelser i at møde den thailandske kultur, og være tæt på andre mennesker.

Ankomst Chiang Mai – MED BUS

Busser er den mest populære og mest benyttede form for persontransport i Thailand. Busserne kører ofte, er forholdsvis sikre, pålidelige og komfortable (1. & 2. Class m/aircon).

Normalt kører de til tiden, og er ofte en billig og effektiv form for transport.

Fra Bangkoks bus station MO CHIT kører der regelmæssigt VIP busser til Chiang Mais ARCADE BUS STATION. De kører ca hver time fra kl 05.30 til 22.00. Turen tager ca 10 timer.

Fra Chiang Mais ARCADE BUS STATION, er der ligeledes afgang hver time til Bangkok, fra 06.30 – 21.30. Desuden er der fra ARCADE BUS STATION flere daglige afgange til fjernere byer som Chiang Rai, Mae Sai, Pai og Mae Hong Song.

Chiang Mais CHANG PHUAK BUS STATION er den mere lokale bus station, og har afgange til de nærmere beliggende byer, som eksempelvis Fang, Mae Rim, Mae Taeng og Chiang Dao.